Ole, 160 km landevej: Det bedste løb, jeg kender
Ole Mikkelsen er en erfaren motionscyklist med flere lange motionscykelløb på CV’et. Han ved, hvad der gør et løb godt. Og ifølge ham er DGI Hærvejsløbet det bedste.
Ole Mikkelsen er 53 år og medlem af Aarup Motions Cykleklub på Fyn. Han har cyklet i små ti år og kører knap 5.000 kilometer årligt fordelt på landevej og gravel.
For at give motivationen et skub sætter han sig typisk nogle mål om at deltage i lange motionscykelløb på landevejen. Han har kørt DGI Hærvejsløbet flere gange, men også mange andre. Ifølge ham er der ikke nogen tvivl om, hvilket løb der er det bedste.
”Det er så godt arrangeret. Det er nok det bedste løb, jeg kender. Hvis jeg sammenligner med de andre, er Hærvejsløbet bare nummer ét,” siger Ole Mikkelsen, der i år deltog på ruten på 160 kilometer fra Vejen.
Det er en fest
Et af de steder, hvor DGI Hærvejsløbet ifølge Ole Mikkelsen skiller sig positivt ud, er på depoterne. Udvalget er stort og passende, der er både energiprodukter og mere normal mad, og de er godt organiserede, så deltagerne ikke står længe i kø. En anden vigtig del af løbet er ruten.
”Det er en fantastisk rute. Hver gang jeg har mulighed for at give feedback, melder jeg positivt tilbage. Jeg synes, den er superfed. Det er megafedt, at vi kører så meget på små veje.”
Og så er der det med de frivillige. DGI Hærvejsløbet er unikt, fordi det er et foreningsbåret event, hvor mere end 700 frivillige fra klubber og idrætsforeninger langs Hærvejen bidrager både til afviklingen af løbet og til en fantastisk stemning undervejs.
”Du mærker bare en glæde. Der er nogle, der klapper og siger: ’God tur!’ Det første år jeg var med, regnede det, og så var der en i første depot, der tog mine briller, og så fik jeg dem lige pudset. Det er bare superfedt. Der er glade mennesker over det hele, og det er bare en fest,” siger Ole Mikkelsen.
Gode oplevelser med nye mennesker
I 2021 skulle han have kørt den helt lange rute på 300 kilometer med en makker, men da makkeren ikke fik trænet, måtte han nedgradere til ruten fra Vejen på 160 kilometer. Hvor mange stiller op sammen med klubkammeraterne, kører Ole Mikkelsen selv. Det kan man sagtens til Hærvejsløbet.
”Der plejer altid at være grupper at køre med. Op til første depot kørte jeg med en gruppe, men det fungerede ikke rigtig. Senere fandt jeg en seks-syv mand, der sagde, at jeg bare skulle køre med dem. Det er dejligt, at vi hjælper hinanden med at trække og køre rundt i gruppen,” siger han.
Det bidrager også til den cykeloplevelse, Ole Mikkelsen holder af, som ikke nødvendigvis er at få en god tid, men at få en oplevelse og møde nye mennesker undervejs.
”Det handler om at gennemføre og få en god oplevelse. Især i Hærvejsløbet er tiden egentlig lige meget. Selvfølgelig vil jeg altid gerne gøre det godt, men det handler primært om at få nogle gode oplevelser og møde nogle nye mennesker. Det gør du, når du bare finder et hold og kører med.”